Back to the Roots.

Pioneering Spirit.

Het automerk Porsche bestaat officieel sinds 1948. Stuttgart was de plek waar in 1950 de serieproductie van het eerste model, de 356, echt op gang kwam.

Stuttgart Beeld 1

Stuttgart

Na de Porsche 356 volgde de productie van de Porsche 911 en vele andere modellen. Ook de eerste door Pon geïmporteerde Porsche is in Stuttgart geproduceerd: op 8 augustus 1950 arriveerde in Nederland een Porsche 356 met chassisnummer 5070 in de kleur Fischsilber Grau. Vandaag is Stuttgart nog steeds een belangrijke productielocatie voor Porsche. Om de productie van de elektrisch aangedreven Taycan mogelijk te maken, werd in 2019 een extra, compleet nieuwe fabriek gebouwd. Stuttgart is ook de thuishaven van Porsche Exclusive Manufaktur, de maatwerkafdeling die vrijwel alle individuele wensen van klanten kan realiseren. Bovendien worden in Stuttgart de sportauto’s van morgen bedacht. Daarmee is het de plek waar het verleden en de toekomst van het merk samenkomen. Stuttgart is dé plek om het merk Porsche optimaal te beleven.

Stuttgart Beeld 2

Het Porsche Museum

Op de Porsche Platz in Stuttgart-Zuffenhausen is het Porsche Museum de blikvanger. Dit architectonische hoogstandje is het thuis van zo’n 80 Porsche modellen. Unieke productiemodellen en raceauto’s vertellen hier het complete verhaal van het merk. De innige band tussen Stuttgart en de Porsche 911 wordt duidelijk op de Porsche Platz. Hier staat een enorme sculptuur met de naam ‘Inspiration 911’. Elk van de drie pijlers van de sculptuur wordt gesierd door een 911, waaronder een origineel model uit 1963. De Porsche shop, de werkplaats en het restaurant Christophorus in het museumgebouw zijn attracties op zich.

Porsche Museum Porscheplatz 007 low 2
Stuttgart Beeld 3
Stuttgart Beeld 4
De Porsche 911 is de opvolger van de Porsche 356, maar is op eigen kracht uitgegroeid tot een van de meest iconische sportwagens. De Porsche 911 Turbo heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

De modellen uit Stuttgart

De Porsche 356 werd tot en met 1965 in Stuttgart gebouwd. De eerste Porsche 911 ging in 1963 in productie in Stuttgart-Zuffenhausen. Alle 911 modellen zijn in Stuttgart geproduceerd. Stuttgart is ook de geboorteplaats van andere klassiekers zoals de 914/6, de 928 en de 968. Ook recentere modellen als de eerdere generaties Boxster en Cayman kwamen hier van de band. Op dit moment produceert Porsche in Stuttgart de 911, de 718 Boxster en Cayman modellen en de volledig elektrisch aangedreven Tacyan.

In Stuttgart ervaart u Porsche zoals het bedoeld is: met een bezoek aan het museum en een rondleiding door de fabriek. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe de magie van Porsche tot stand komt. Porsche Nederland is daar al 75 jaar lang een onderdeel van.

Stuttgart Beeld 5 1
Naar overzicht
Routes downloaden